Lens & afdrukken

Het is cruciaal in het lenticulaire proces om de belangrijkste principes van technologie, afdrukmethode en lenstypes te begrijpen. Hiermee kunt u uw project eenvoudig aanpassen en de beste manier vinden om het voor te bereiden en af te drukken.

 

Een van de belangrijkste parameters is convexiteit van een lenticula. Hoe boller de lens, hoe breder de kijkhoek. Lens met brede kijkhoek is beter voor beweging, de smalle lens is beter voor 3D. Lenzen voor 3D zijn dikker dan lenzen voor animatie. Hoe lager de resolutie, hoe dikker de lens. Dikkere lenzen zijn ongeveer 4 mm (10-20 LPI), de dunste lenzen zijn ongeveer 0,2 mm (200 LPI). Het is erg belangrijk om de afstand tussen beeld en kijker te bepalen.

 

Hieronder een korte tabel met deze afhankelijkheden.GROOT FORMAAT

Door gebruik te maken van de nieuwste digitale technologie kunnen we alle soorten lenticulaire posters produceren. We kunnen oplossingen bieden voor buiten- en binnentoepassingen. Maten beginnen bij A3 en gaan tot 120 x 180 cm aan één stuk. Er is geen beperking in aantallen – we kunnen starten vanaf 1 exemplaar. Posters kunnen worden ingelijst, gelamineerd op harde materialen, hebben hun eigen ophangsysteem etc.

 

De keuze van het type lens is erg belangrijk voor de goede werking van het effect. Het is mogelijk om effecten op één lens te mixen met enkele beperkingen:

  • Het 3D-effect op een 40 LPI-lens voor flips of 20 LPI voor animatie zal ongeveer 50% zwakker zijn dan bij gebruik van de lens 28 3D LPI of 20 3D LPI.
  • Flip-effect op 28 LPI of 20 LPI 3D-lens zal goed werken, hoewel deze lenzen duurder zijn en als het belangrijkste effect flip is, is het niet nodig om ze te gebruiken

KLEIN FORMAAT

Klein formaat prints betekent alles kleiner dan B2 (500 x 700 mm). Ze worden voornamelijk gebruikt voor promotie en de gebruiksmogelijkheden zijn talrijk. Dit kunnen ansichtkaarten, woblers, notitieblokomslagen, uitnodigingen of veel verschillende elementen van een groter of eindproduct zijn. Ze kunnen worden afgewerkt met magneet, kurk, lijm - bijna geen limiet aan de verbeelding van de klant.

 

We verdelen ze volgens de grootte van de oplage. Het is een andere koek om 100.000 ansichtkaarten te produceren en slechts 500 stuks. We hebben ook verschillende soorten lenzen. Verschillende effecten, afwerking en de grootte van de productie bepalen in zekere zin het soort materiaal dat wordt gebruikt voor het afdrukken.

Verschillende effecten, afwerking en de grootte van de productie bepalen in zekere zin het soort materiaal dat wordt gebruikt voor het afdrukken.

 

Raadpleeg de tabel.